Nieuws

Nabestaanden Gyan uit de schulden: 'Dankzij Feyenoord-supporters perfect verlopen'

Nabestaanden Gyan uit de schulden: 'Dankzij Feyenoord-supporters perfect verlopen'

21-04-2022 11:28

De nabestaanden van wijlen Christian Gyan hoeven zich niet langer zorgen te maken over financiële nood. Na het overlijden van de publiekslieveling zetten de supporters van Feyenoord een donatiecampagne op touw, die dus effectief blijkt te zijn.

Michel van Egmond komt aan het woord in de Dick Voormekaar Podcast. "Ik was vorige week bij de familie, samen met Jorien van den Herik, en er was heel goed nieuws", vertelt hij in de show van Voetbal International. "Ze zijn uit de schulden en staan ook niet meer onder bewind. Dat is dankzij de Feyenoord-supporters perfect verlopen."

Helemaal uit de problemen zijn de familieleden nog altijd niet. "Het enige dat er nog aan ontbreekt is een iets goedkopere ruimte voor de familie." Vervolgens doet Van Egmond een oproep aan de luisteraars. "Mocht er nou iemand luisteren die denkt dat hij nog wel ruimte voor vier mensen heeft, in een huurhuis of heel goedkoop koophuis, kunnen we ze ook met het laatste beetje helpen."

Op 29 december jongstleden overleed Gyan op slechts 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. In zijn periode bij de Rotterdammers (1997-2006) groeide hij uit tot een geliefde speler bij de fans. Hij won onder meer de UEFA Cup in 2002 en de Eredivisie in 1999.