Nieuws

KNVB kiest Ajax- en PSV-icoon die mogen helpen met bekeruitreiking

KNVB kiest Ajax- en PSV-icoon die mogen helpen met bekeruitreiking

15-04-2022 18:12

De KNVB heeft voor de bekerfinale tussen Ajax en PSV een icoon van beide clubs uitgekozen die mogen assisteren met de bekeruitreiking aan de winnaar. Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen zal worden geholpen door Guus Hiddink of Aron Winter, afhangend van de winnaar van het bekertoernooi. 

Winter helpt met het uitreiken als de Amsterdammers aan het langste eind trekken. De oud-speler kwam ruim 200 keer uit voor Ajax en won onder meer een landstitel, twee bekers, een Europa Cup II en de UEFA Cup. Daarnaast fungeerde Winter als assistent-trainer van Erik ten Hag toen Ajax in 2019 de dubbel wist te bemachtigen. 

Indien PSV als winnaar uit de bus komt, is het de taak aan Guus Hiddink om te helpen met de uitreiking. De ervaren trainer was twee lange periodes actief als hoofdtrainer van de club uit de lichtstad (1986-1990 en 2002-2006) en won tijdens die periodes maar liefst zes landstitels en vier bekers. In 1988 won PSV de Europa Cup I met Hiddink, die binnenkort voor Curaçao als technisch directeur aan de slag gaat.