Nieuws

Romano: 'Gravenberch én Mazraoui  vertrekken deze zomer naar Bayern'

Romano: 'Gravenberch én Mazraoui vertrekken deze zomer naar Bayern'

07-04-2022 18:22 Laatste update: 18:30

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui gaan Ajax aan het eind van het seizoen verruilen voor Bayern München. De transfers van het Ajax-duo zijn zo goed als rond, dat meldt Fabrizio Romano.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde sportjournalist hebben Mino Raiola (zaakwaarnemer Gravenberch en Mazraoui, red.) en een kleine delegatie van Der Rekordmeister donderdag in Monaco afgesproken om te praten over de transfers. Romano meldt in een bericht op Twitter dat de afrondende details van de overname van het Ajax-duo in de komende dagen worden besproken.

Bayern zal nog wel een transferbedrag moeten neerleggen voor Gravenberch. De Oranje-international ligt namelijk nog tot medio 2023 vast in Amsterdam. Naar verluidt wil Ajax een bedrag van rond de dertig miljoen ontvangen voor de middenvelder. Het is nog niet duidelijk of de koploper van de Bundesliga akkoord gaat met deze vraagprijs of dat er nog onderhandelingen tussen de clubs plaats moeten vinden. 

Mazraoui heeft een aflopend contract in Amsterdam, waardoor hij Ajax gemakkelijker kan verlaten. De rechtsback wordt in verband gebracht met verschillende Europese topploegen, maar Bayern lijkt de beste papier te hebben om hem deze zomer in te lijven. Volgens Romano is hij namelijk 'heel dicht bij een transfer'.