Nieuws

'Ik verwacht van Van Nistelrooy dominant, aanvallend voetbal met hoge intensiteit'

'Ik verwacht van Van Nistelrooy dominant, aanvallend voetbal met hoge intensiteit'

06-04-2022 15:53 Laatste update: 16:34

Guus Hiddink verwacht dat Ruud van Nistelrooy gaat zorgen voor aanvallend voetbal bij PSV. De oud-trainer is blij met de opvolger van Roger Schmidt, vertelt hij tegenover Voetbal International.

Hiddink stelt dat Van Nistelrooy klaar is voor het trainerschap bij een topclub. "Natuurlijk is Ruud er klaar voor. Hij is nu 45 jaar, hij heeft een prachtige carrière gehad op topniveau in onder meer Engeland en Spanje. Ruud was als spits in het internationale topvoetbal echt een heel grote jongen en dat dit een ander vak is beseft hij goed. Daarom is hij er ook zo serieus mee bezig."

Van Nistelrooy zal PSV op een andere manier laten voetballen dan zijn voorganger, verwacht Hiddink. "Ik verwacht wel dat het voetbal wezenlijk anders zal zijn dan nu onder Roger Schmidt.  Andere manier van spelen en een andere veldbezetting. Ruud zal ook zijn eigen carrière meenemen in het voetbal dat hij wil gaan spelen. Dus met een hoge intensiteit. Het zal absoluut niet saai worden. Ik verwacht dominant, aanvallend voetbal met een hoge intensiteit."