Nieuws

'Rentree Ihattaren aanstaande: Ajacied bij wedstrijdselectie tegen NAC Breda'

'Rentree Ihattaren aanstaande: Ajacied bij wedstrijdselectie tegen NAC Breda'

01-04-2022 08:43

Mohamed Ihattaren kan zich opmaken voor zijn rentree in het betaald voetbal. John Heitinga heeft de middenvelder opgenomen in de wedstrijdselectie van Jong Ajax voor het duel met NAC Breda, zo meldt Ajax Showtime.

Ihattaren maakte zijn laatste minuten op 24 april 2021, in de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen. Na deze wedstrijd ging het bergafwaarts met het talent. Juventus pikte hem op in Eindhoven en stalde Ihattaren direct bij Sampdoria, waar hij ook niet aan spelen toekwam. Sinds zijn terugkeer in Nederland is de middenvelder hard aan het trainen om zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Vrijdagavond kan hij wedstrijdritme op gaan bouwen in de uitwedstrijd tegen NAC.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en SC Cambuur was Erik ten Hag vrij duidelijk over de status van Ihattaren. Volgens de Tukker was de jeugdinternational van Oranje nog lang niet klaar om zijn rentree in Ajax 1 te maken. Zo vertelde de Ajax-trainer in gesprek met ESPN dat hij op dat moment 'niet kon rennen'.

Het treffen tussen NAC en Jong Ajax staat vrijdagavond om 20.00 op het programma.