PEC kan goede reeks niet voortzetten en gaat onderuit in Almelo

26-02-2022 18:10 Laatste update: 18:25

Heracles Almelo heeft zaterdagavond thuis een zakelijke overwinning geboekt op hekkensluiter PEC Zwolle. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar wisten geen enkel schot tussen de palen te lossen en druipten af in Almelo. Het werd uiteindelijk 2-0.

Bij de thuisploeg maakte Samuel Armenteros zijn rentree. Heracles begon de wedstrijd als nummer twaalf en schoot direct uit de startblokken. Na ruim een kwartier spelen blunderde PEC-doelman Konstantinos Lamprou en wist Luca de La Torre van de fout te profiteren. De Amerikaanse middenvelder wipte de bal over twee verdedigers het doel in en bezorgde Heracles de voorsprong. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een ruststand van 1-0.

In het begin van de tweede helft bracht PEC-trainer John Stegeman meerdere wijzigingen aan om het tij te keren. Djavan Lorenzo en Maikel van der Werff kwamen binnen de lijnen voor Mustafa Saymak en Siemen Voet. Tien minuten na rust was het echter Sinan Bakış die de thuisploeg in veilige haven bracht. PEC had het meeste balbezit maar wist onvoldoende te creëeren. PEC lijdt daarmee de eerste nederlaag van het kalenderjaar.

Door de overwinning klimt Heracles over sc Heerenveen heen en deelt het de tiende plaats met FC Groningen. PEC blijft hekkensluiter en blijft in punten gelijk met Sparta Rotterdam. Laatstgenoemde heeft echter een beter doelsaldo. PEC wist uit de afgelopen vijf wedstrijden acht punten te verzamelen en is ondanks de nederlaag bezig aan een opmars.