Nieuws

'Dest staat open voor samenwerking met andere coach: naam valt in Serie A'

'Dest staat open voor samenwerking met andere coach: naam valt in Serie A'

21-02-2022 16:09

Volgens het Italiaanse Corriere dello Sport kan Sergiño Dest zijn carrière vervolgen in de Serie A bij AS Roma. Eerder in februari werd duidelijk dat José Mourinho een gevulde oorlogskas tot zijn beschikking krijgt om de selectie van de zomer van vers bloed te voorzien.

Volgens de Italiaanse krant moet Dest bij I Giallorossi de concurrentiestrijd aangaan met Rick Karsdorp. Roma zou bereid zijn twintig miljoen euro neer te tellen voor de offensieve vleugelverdediger, weet het dagblad. Corriere dello Sport schrijft dat Dest inmiddels al informatie over de hoofdstad van Italië heeft opgevraagd en positief tegenover een samenwerking met Mourinho staat.

Sinds de komst van trainer Xavi Hernández naar FC Barcelona komt Dest steeds meer in het stuk voor bij de Blaugranas. Daarnaast werd oudgediende Dani Alves teruggehaald en staan de rechtsbacks César Azpilicueta en Noussair Mazraoui in de nadrukkelijke belangstelling van de Spaanse topploeg. Daardoor lijkt een zomerse transfer bij voorbaat niet uitgesloten.

Momenteel schippert Dest tussen bank en basis onder Xavi. Zondag had hij tegen Valencia (1-4) nog een basisplaats. Na afloop stak de Spaanse oefenmeester de loftrompet. "Iedereen verbetert hier. Ik neem Sergiño even als voorbeeld. Toen wij kwamen zat hij nog niet op zo'n goed niveau, maar hij is nu veel beter. Ik vond echt dat hij goed speelde."