Nieuws

Villarreal-duo weigert deel te nemen aan minuut stilte tegen Maccabi Haifa

Villarreal-duo weigert deel te nemen aan minuut stilte tegen Maccabi Haifa

10 november - 23:18

Tijdens de wedstrijd van Villarreal tegen Maccabi Haifa weigerde twee spelers deel te nemen aan de minuut stilte voorafgaande van de wedstrijd. Na aanslag en het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas kwam Maccabi Haifa voor het eerste weer in actie, waar de wedstrijd in het teken stond van de Israëlische slachtoffers.

Voorafgaande van de beladen wedstrijd waren er tijdens de minuut stilte slechts negen van de elf spelers aan de kant van Villarreal terug te vinden. Zo ontbraken Ilias Akhomach en Aissa Mandi op de rand van de middencirkel. Na afloop van de wedstrijd wilde Haifa-trainer Messay Dego geen woorden vuil maken aan de opmerkelijke actie van het tweetal.

De wedstrijd in de groepsfase van de Europa League vond plaats op Cyprus, waar door de oorlog in Israël naar uitgeweken moest worden. Het duel tussen Maccabi Haifa en Villarreal werd zonder supporters afwerkt, waar plaats was gemaakt voor ballonnen in de vlag van Israël en pamfletten van de nog altijd door Hamas ontvoerde burgers.

In aanloop naar de wedstrijd, die met 1-2 werd gewonnen door Villarreal, zou de club uit Spanje hebben gevraagd of er ruimte was om bij alle onschuldige oorlogsslachtoffers stil te staan, waar Maccabi Haifa niet aan mee wilde werken. Het zou voor Akhomach en Mandi de reden zijn geweest om niet deel te nemen aan de minuut stilte.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!