Nieuws

ED: Verbeterde arbeidsvoorwaarden voor Bakayoko bij PSV, Babadi ook in gesprek

ED: Verbeterde arbeidsvoorwaarden voor Bakayoko bij PSV, Babadi ook in gesprek

09-11-2023 13:42 Laatste update: 13:45
1

PSV heeft een nieuwe deal gesloten met Johan Bakayoko. Het Eindhovens Dagblad meldt dat club en speler een overeenstemming hebben bereikt over betere arbeidsvoorwaarden, maar dat de lengte van het contract niet verandert.

Volgens de krant vinden beide partijen de huidige contractduur tot medio 2026 nog altijd acceptabel. Dat werd in februari al beklonken. 'Het is in principe de bedoeling dat Bakayoko pas na dit seizoen en bij voorkeur met een kampioenschap in de benen wordt verkocht, al moet daar wel een gigantsich bod tegenover staan', schrijft men.

Afgelopen zomer had PSV zijn Belgische goudhaantje al kunnen verkopen. Brentford klopte aan de deur met een aanbieding van maar liefst veertig miljoen euro, maar de Eindhovenaren besloten om niet te happen. Bakayoko is immers nog maar twintig jaar oud en is bij PSV 1 uitgegroeid tot een vaste waarde. Ook in de Champions League laat hij zich zien. In het tweeluik tegen RC Lens was hij bijvoorbeeld goed voor een doelpunt en een assist.

Situatie rondom Babadi
Daarnaast meldt het ED ook dat PSV in de afgelopen periode heeft gesproken met Isaac Babadi. 'De insteek is van het 18-jarige talent is nog altijd om te blijven en PSV heeft er alles aan gedaan om hem duidelijk te maken dat zijn contractsituatie vorig jaar niet goed is ingeschat.' Na de komende interlandperiode worden die gesprekken hervat.