Nieuws

Schouten trekt met PSV overwinning over de streep: 'Het was chaotisch'

Schouten trekt met PSV overwinning over de streep: 'Het was chaotisch'

9 november - 09:00

Jerdy Schouten was tevreden na de overwinning van PSV. Hoewel RC Lens met tien man speelde zag hij de overwinning nog bijna in gevaar komen en dat had zo zijn redenen. Ook een kolkend Philips Stadion kreeg een groot compliment in een interview bij Ziggo Sport.

"Het was een chaotische slotfase", aldus de middenvelder die op veel lof kon rekenen voor zijn spel. "We moesten het gewoon over de streep trekken en ik denk dat we dat hebben gedaan. Wel geven we nog een hele grote kans weg en dat moet eigenlijk niet gebeuren. We moeten dan met zijn allen achter de bal staan en het dichthouden. Er zit dus nog wel een leermomentje in."

PSV had zelf genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat deed de ploeg niet en dat leverde een geïrriteerde Schouten op. "We moeten gewoon op een gegeven moment de 2-0 erin schieten. Zij laten veel ruimtes vallen en wij komen er gevaarlijk uit. Dan moeten wij het goed uitspelen en dat hebben wij niet gedaan."

De reden voor de stap van de 26-jarige blijft steeds duidelijk. "Voor mij is het een bevesteging dat ik op dit niveau mee kaan en daarom heb ik uiteindelijk ook de stap naar PSV gemaakt." Ook de fans kregen nog een pluim. "Het is heerlijk om voor zo'n kolkend publiek te winnen. Daar doe je het voor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!