Nieuws

Benzema kan geluk niet op: 'Wilde zó graag een prijs winnen met mijn land'

Benzema kan geluk niet op: 'Wilde zó graag een prijs winnen met mijn land'

11-10-2021 08:37

Karim Benzema zat jarenlang niet bij de selectie van het Franse nationale elftal wegens een schandaal. Het WK 2018 ontbreekt dan ook op zijn palmares, maar de Real Madrid-ster is dolgelukkig dat hij een prijs met Frankrijk weet te bemachtigen. 

"Ik wilde zó graag een prijs winnen met mijn land", steekt Benzema van wal tegenover de Franse pers na afloop van de met 1-2 gewonnen finale ten koste van Spanje. Het niet bijwonen van het WK 2018, waar Frankrijk eveneens beslag op nam, wordt zodoende minder pijnlijk voor de Fransman. "Vandaag is het gelukt!", juicht hij. "We hebben laten zien wat grote ploegen kunnen laten zien: geen paniek als het tegenzit, wachten op het juiste moment. We hebben nooit opgegeven."

Of Benzema er tijdens het WK 2022 ook bij is, weet hij nog niet. "Ik ga eerst maar even genieten van deze trofee, haha", lacht hij tegenover de media. De clubtopscorer van Real Madrid tekende kort na de 1-0 van Mikel Oyarzabal voor de gelijkmaker in San Siro. Kylian Mbappé zorgde met een controversiële treffer voor de beslissende 1-2, waardoor Fankrijk met de Nations League-beker aan de haal ging.