Nieuws

Waar wordt de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Ierland uitgezonden?

Waar wordt de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Ierland uitgezonden?

14 november - 13:00 Laatste update: 18 november - 10:05

Het Nederlands Elftal werkt op zaterdag 18 november de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland af. In een uitverkochte Johan Cruijff ArenA kan Oranje zich officieel plaatsen voor het Europees kampioenschap in Duitsland van komende zomer. Voetbalnieuws dient als agenda.

Na de overwinning op Griekenland van afgelopen oktober, heeft Oranje aan één overwinning genoeg om zich officieel te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. In het resterende deel van de kwalificatie neemt Nederland het nog op tegen Ierland en Gibraltar. Na zes wedstrijden is Oranje met twaalf punten terug te vinden op plek twee in Groep B, eenzelfde aantal als Griekenland dat wel één extra wedstrijd heeft gespeeld.

In de groep volgt tegenstander Ierland met zes punten uit zeven wedstrijd op plek vier. De eerdere ontmoeting met de Ieren eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg van Ronald Koeman. Is Nederland ook in eigen huis de baas, dan is het officieel zeker van deelname aan het EK in Duitsland.

Nederland - Ierland op tv

Op zaterdag 18 november wordt er om 20.45 afgetrapt tussen Nederland en Ierland. De wedstrijd in Amsterdam is live te volgen via de NPO.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!