Nieuws

Ajax-kantoor blijft niet achter volgens Siem de Jong: 'De sfeer is hier slecht'

Ajax-kantoor blijft niet achter volgens Siem de Jong: 'De sfeer is hier slecht'

2 november - 12:39 Laatste update: 12:39

Siem de Jong is sinds kort in dienst bij Ajax. Hij volgt een traineeship bij zijn oude club, maar de slechte sfeer na de tegenvallende prestaties druppelt daar ook door. Dat vertelt hij in de podcast Football is Life.

Gezamenlijk met oud-teamgenoot Daley Blind maakt De Jong de podcast en desgevraagd vertelde hij over de sfeer op de werkvloer in Amsterdam. "De sfeer is natuurlijk wel echt heel slecht op dit moment. Dat merk je op kantoor aan de mensen die je ziet en spreekt. Iedereen daar heeft er natuurlijk gewoon mee te maken. Hopelijk komen we hier snel uit", zei hij.

Compagnon Blind maakte John van 't Schip al eens mee als trainer. "Ik maakte toen mijn debuut. Hij was toen assistent van Van Basten. Toen heb ik hem ook even kort meegemaakt. Wat ik van hem vond? Toen kwam ik net bij het eerste, dus dan vind je alles prima. Dan ga je als de brandweer en doe je gewoon je werk. Maar ik denk dat het, na alle hectiek en de periode van Maduro als interim, fijn is dat er met Van 't Schip een nieuwe coach is, met veel ervaring. Hopelijk kan hij dat snel omdraaien."

Ajax kan zelf op donderdagavond eindelijk afscheid nemen van de laatste plek. Het inhaalduel met Volendam staat op het programma en Van 't Schip zal voor het eerst op de bank plaatsnemen als eindverantwoordelijke.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!