Nieuws

Update: Bayern bevestigt wekenlange absentie De Ligt

Update: Bayern bevestigt wekenlange absentie De Ligt

02-11-2023 10:08 Laatste update: 15:13

Bayern München ging verrassend onderuit tegen FC Saarbrücken in de DFB Pokal. Naast de uitschakeling viel ook Matthijs de Ligt uit, maar de eerste prognose is dat de blessure enigzins mee valt.

De Ligt lag er al weken uit en keerde net terug van een blessure. Tegen Saarbrücken stond de Nederlander op het veld, maar eenmaal gewisseld ging het goed mis. De BILD zag Bayern hard onderuit gaan en was niet mild voor de ploeg. 'Vreselijke bekerschaamte. Na het laatste fluitsignaal verdwenen enkele Bayern-sterren meteen richting de kleedkamer. Anderen keken naar de fans. Verschillende fans kwamen uit het vak om verhaal te halen.'

De Duitse krant heeft ook nieuws over De Ligt. De Nederlander moest het veld verlaten, maar de schade lijkt mee te vallen. 'Het was een schokkend moment. Eerste diagnose: letsel aan de binnenband van de knie.' Bij een soortgelijke blessure is de herstelperiode meestal een week of twee tot vier.

Voor bondscoach Ronald Koeman betekent het geen goed nieuws. De oefenmeester zal tegen Ierland en Gibraltar waarschijnlijk niet kunnen beschikken over de centrumverdediger. Naast De Ligt zal ook Sven Botman afwezig zijn.

Update: Bayern München heeft bevestigd dat Matthijs de Ligt de komende weken niet in actie komt. De Nederlander raakte woensdag geblesseerd in het bekerduel met Saarbrücken en kwam verkeerd op zijn knie terecht. De verdediger heeft een scheurtje opgelopen in zijn rechterkniegewricht.