Nieuws

Brighton-trainer brengt Verbruggen slecht nieuws: 'Je moet gewoon eerlijk zijn'

Brighton-trainer brengt Verbruggen slecht nieuws: 'Je moet gewoon eerlijk zijn'

31 oktober - 23:24

Bart Verbruggen moet even pas op de plaats maken bij . Dat is het oordeel van coach Roberto De Zerbi, die de Oranje-international vaker op de bank gaat zetten.

Verbruggen maakte afgelopen zomer voor zo’n twintig miljoen euro de overstap van RSC Anderlecht naar Brighton. Dat is een flinke som voor de op voorhand beoogd eerste doelman, die de concurrentiestrijd aangaat met Jason Steele. De Engelsman lijkt het vooralsnog in ieder geval te gaan winnen van de Nederlander.

"Je moet gewoon eerlijk zijn. Bart kan een van de beste keepers van Europa worden, maar Jason begrijpt onze speelwijze op dit moment beter", begint De Zerbi in gesprek met The Athletic. "De beste oplossing is de nieuwe spelers wat tijd geven om onze speelstijl wat beter te leren begrijpen."

VoetbalNieuws sprak afgelopen week nog met Andy Nolan van dezelfde Engelse kwaliteitskrant. De Brighton-watcher heeft het volste vertrouwen in Verbruggen voor de toekomst. "Op de lange termijn zal hij de vaste nummer één worden als hij zijn ontwikkeling doorzet", klonk het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!