Nieuws

'Depay niet inzetbaar tegen Atlético, Luuk de Jong op de bank'

'Depay niet inzetbaar tegen Atlético, Luuk de Jong op de bank'

05-02-2022 12:33 Laatste update: 14:18

Memphis Depay staat niet op het wedstrijdformulier voor de kraker tegen Atlético Madrid. De artsen in Camp Nou vrezen om overbelasting en willen de Nederlandse aanvaller niet langer kwijt zijn dan nodig. 

Dat wordt bekend bij de officiële opstelling van FC Barcelona. De oud-PSV'er speelde de afgelopen twee maanden pas 73 minuten voor de Blaugranas en kwakkelt nog na van een blessure. Het programma is voor de Catalanen bomvol in februari waardoor er voorzichtig wordt omgegaan met Memphis. Barcelona kampt met een tekort op de aanvallende posities: Ansu Fati, Memphis en Sergio Agüero zijn allemaal weggevallen om verschillende redenen. 

Adama Traoré mag meteen zijn debuut gaat maken bij de Catalanen. De explosieve rechtsbuiten, die in de jeugd al bij Barcelona speelde, kwam in januari over van Wolverhampton Wanderers. Trainer Xavi Hernández kiest voor het aanvalstrio Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite en Adama Traoré. Daarmee zit Luuk de Jong op de bank. De naam van Dembélé is opvallend, aangezien clubpresident Joan Laporta eerder deze week aangaf Dembélé nooit meer in het Barcelona-shirt te willen zien.

De wedstrijd tussen Barcelona en Atlético vindt op zondag plaats. De aftrap is om 16.15 uur. Barcelona staat op de vijfde plaats met één punt achter nummer vier Atlético.