Nieuws

Na een langdurige blessure mag Neuer zich weer opmaken voor een basisplaats

Na een langdurige blessure mag Neuer zich weer opmaken voor een basisplaats

27 oktober - 13:26

Manuel Neuer is weer fit en klaar om in de basis te starten bij Bayern München. In de Bundesliga-wedstrijd tegen Darmstadt van zaterdagmiddag kan de doelman volgens BILD zijn terugkeer maken in de basis. Afgelopen seizoen raakte de 37-jarige Neuer geblesseerd tijdens een skivakantie en stond daardoor langdurig buitenspel.

De Duitse doelman brak zijn been tijdens zijn bezoekje aan de sneeuw, vlak nadat hij werd uitgeschakeld met Duitsland op het WK in Qatar. Hierna heeft de doelman een operatie moeten ondergaan, waarna hij hard aan zijn revalidatie heeft moeten werken om weer fit te worden. Het Duitse medium meldt nu dat door de prestaties van de reservedoelman de druk op Neuer flink is toegenomen. Afgelopen periode stond reservedoelman Sven Ulreich onder de lat. Ulreich is in gesprek met BILD echter wel realistisch. “Natuurlijk is het zonde om niet meer in doel te staan, maar ik ken mijn rol bij FC Bayern. Als Manuel speelt, zal hij een goede comeback maken”, meent de tweede doelman.

Neuer heeft in de Bundesliga al 478 wedstrijden achter zijn naam staan. In deze periode kroonde hij zich elf keer tot landskampioen van Duitsland, won hij zes keer de Duitse beker en zeven keer de Duitse supercup. Door zijn sterke prestaties werd Neuer twee keer bekroond tot Voetballer van het Jaar in Duitsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!