Nieuws

Klaassen openhartig over haartransplantatie: 'In Nederland veel duurder uit'

Klaassen openhartig over haartransplantatie: 'In Nederland veel duurder uit'

27-10-2023 12:09

Davy Klaassen heeft bij FC Afkicken een boekje opengedaan over zijn metamorfose. Recentelijk werd de middenvelder van Inter met een volle bos haar gespot op de social media van zijn geliefde Laura Benschop en dat riep de nodige reacties op.

Te gast bij de Cor Potcast gaf Klaassen aan dat ook hij veel berichten ontving, ondanks dat zijn haartransplantatie al enige tijd geleden is voltooid. "Ik heb het al vierenhalve maand geleden laten doen, maar nu ziet iedereen het. Nu begin je echt een beetje te zien dat het gaat groeien. Eerst krijg je een fase dat het uitvalt, maar nu wordt het een echte coup", aldus de oud-Ajacied.

Klaassen hoefde voor zijn operatie niet naar Turkije, het land dat bekend staat op haartransplantaties, maar kon gewoon in Nederland terecht. "Je betaalt per haartje. Ik was duur uit, haha. Ik heb het in Nederland laten doen, dat is wel iets duurder", zegt Klaassen. "In Istanbul kan je het voor vijftig cent per haarzakje doen. Bij mij was dat twee euro per haarzakje." Toch baalt Klaassen ervan dat het de operatie niet eerder had gedaan, doelend op de aansteker die hij tijdens De Klassieker op zijn hoofd kreeg en voor flink wat bloed zorgde. "Nu met mijn haar was die aansteker waarschijnlijk afgeketst"

Afgelopen zomer vertrok Klaassen bij Ajax, voor een nieuw avontuur in het buitenland. "Ajax sloeg op dat moment een andere weg in. Dat was de reden voor mij om ook een andere weg in te slaan. Het blijft je club en het liefst wil je helpen, maar ik had het gevoel dat ik niets meer kon betekenen", onthuld Klaassen. De middenvelder kwam in zijn vijf eerste wedstrijden voor Inter tot 72 speelminuten.