Nieuws

'Verbaasde' Van Hecke vindt Ajax-struggle 'niet fijn': 'Is pijnlijk om te zien'

'Verbaasde' Van Hecke vindt Ajax-struggle 'niet fijn': 'Is pijnlijk om te zien'

27 oktober - 09:00 Laatste update: 09:04

Jan Paul van Hecke verbaasde zich over hoe Ajax voor de dag kwam tegen . De Nederlandse verdediger geeft in gesprek met Voetbal International aan dat hij het 'niet fijn' om te zien vindt hoe het met de Amsterdammers gaat.

Van Hecke was één van de twee Nederlanders die in de Brighton-basis mochten beginnen tegen Ajax. Samen met Joël Veltman, voormalig Ajacied, maakte hij de negentig minuten vol. Zijn directe tegenstander: Brian Brobbey, de spits waar hij afgelopen zomer nog het jeugd-EK mee speelde met Jong Oranje.

"We gingen uit van ons eigen spel, wat we altijd wel doen. Ik was wel een beetje verbaasd", begint de Van Hecke in gesprek met het weekblad. "Zeker als je met 2-0 voor staat. Dan verwacht je dat zij iets meer komen, maar dat viel wel mee. Misschien hadden we wel nog meer goals kunnen maken, maar de drie punten waren het belangrijkst. Deze moesten we winnen."

Waar Brighton er dus volgens Van Hecke meer had moeten maken, was het voor hem tegelijkertijd 'niet fijn' om te zien dat Ajax het zó lastig had. "In Nederland hoop je gewoon dat de topteams het goed doen, ook in Europa. Dat geeft toch een trots gevoel naar andere landen toe. Ajax is nu aan het struggelen. Voor ons was het wel een goed moment om tegen ze te spelen. Ik ben blij met de punten, maar ja, Ajax... 35 landstitels, Europa Cups, zo veel bekers. Dat is pijnlijk om te zien", besluit hij.

Over twee weken staat de return op het programma. Brighton reist dan op zijn beurt af naar Nederland om het tegen Ajax op te nemen in de Johan Cruijff ArenA.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!