Nieuws

Bergwijn baalt na Ajax-zeperd: 'Staan hier met een klotegevoel, wéér verloren'

Bergwijn baalt na Ajax-zeperd: 'Staan hier met een klotegevoel, wéér verloren'

22-10-2023 15:49 Laatste update: 18:20

Steven Bergwijn ziet niet veel aanknopingspunten na de nederlaag van Ajax bij FC Utrecht (4-3). De aanvoerder was zichtbaar teleurgesteld in zijn elftal zondagmiddag.

Ajax wist voor de achtste keer op rij niet te winnen in de Eredivisie. Dat is een clubrecord. Na afloop stond Bergwijn voor de camera van ESPN en zijn houding sprak boekdelen. "We staan hier weer met een klotegevoel, wéér verloren. Ik kan mijn gevoel eigenlijk niet beschrijven."

"Als je drie keer scoort en van een 2-0 achterstand terugkomt naar 2-3 met nog twintig minuten te gaan, mag je hem niet meer verliezen", vervolgt Bergwijn. "Als je ziet hoe we die goals tegenkrijgen, dat is veel te makkelijk. Dan moet je hem over de streep trekken en geen gekke dingen gaan doen."

Bergwijn benadrukt dat hij en zijn teamgenoten elke dag hun stinkende best doen, maar het komt er vooralsnog niet uit. "Natuurlijk is het niet goed genoeg, anders zouden we niet staan waar we nu staan. Ik weet niet eens hoe vaak we op rij hebben verloren. Het is moeilijk."

Na afloop liep de aanvaller naar de meegereisde fans om zijn excuses aan te bieden. "Ik vond dat ik daarnaartoe moest gaan, dat ben je aan de fans verplicht. Ze staan elke wedstrijd achter ons", aldus Bergwijn. "Ze zeiden niks ergs, ik probeerde hen mee te geven dat we ons uiterste best doen en dat wij ook niet in deze positie willen staan."