Nieuws

PSV in de Champions League: zo ziet de stand in poule van de Eindhovenaren er uit

PSV in de Champions League: zo ziet de stand in poule van de Eindhovenaren er uit

29 november - 14:30 Laatste update: 23:23

PSV is het laatste Nederlandse ijzer in het vuur in de Champions League. De Eindhovenaren hebben zich geplaatst voor de achtste finales uit een poule met Sevilla, Arsenal en RC Lens. Hoe ziet de stand in groep B eruit? VoetbalNieuws geeft je een overzicht!

PSV neemt voor het eerst sinds het seizoen 2018/2019 weer deel aan het hoogste Europese clubtoernooi. De ploeg van trainer Peter Bosz zat bij de loting in pot 3 en werd dus gekoppeld aan een ploeg uit Spanje, Engeland en Frankrijk. PSV kwam Sevilla en Arsenal vorig seizoen al beide tegen in de Europa League. Lens is daarentegen een compleet nieuwe tegenstander.

Door de overwinning van PSV op Sevilla én de monsterzege van Arsenal op RC Lens (6-0) is PSV al zeker van de achtste finales van de Champions League. Vanwege het onderling resultaat kan Lens niet meer boven PSV eindigen. 

Stand PSV in Champions League-poule B

1. Arsenal      (5-12) (+12)
2. PSV           (5-8) (-2)
3. RC Lens     (5-5) (-6)
4. Sevilla       (5-2) (-4)

Resterende programma PSV in de Champions League

12 december: PSV - Arsenal, RC Lens - Sevilla

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!