Nieuws

Barça duidelijk over toekomstplannen Frenkie: 'Hebben er nog niet over gesproken'

Barça duidelijk over toekomstplannen Frenkie: 'Hebben er nog niet over gesproken'

17-10-2023 10:32

FC Barcelona hoopt het contract van Frenkie de Jong spoedig te gaan verlengen. Dat vertelt technisch directeur Deco in gesprek met de Spaanse krant El Mundo Deportivo. Onlangs werden al meerdere spelers langer aan de club verbonden.

"Toen ik begon als technisch directeur heb ik me eerst netjes voorgesteld aan zijn zaakwaarnemer", aldus Deco over De Jong. "Als we het over de toekomst hebben is hij zeker één van de spelers waarvan we willen dat hij lang bij ons blijft. We hebben alleen nog niet gesproken over de verlenging van Frenkie. We willen met hem net zo graag verlengen als dat we met Ilkay Gündogan, Ronald Araújo en Gavi willen."

Het contract van Frenkie loopt nog tot medio 2026. Deco wil hem daar sowieso aan houden en steekt het niet onder stoelen of banken dat hij ziet dat de Oranje-international het naar zijn zin heeft in Barcelona. "Maar uiteindelijk is het wel de speler die de beslissende keuze maakt in dit proces."

Afgelopen zomer werd bekend dat het management van De Jong er alles aan probeert te doen om een maximaal contract uit de onderhandelingen te slepen. Barcelona wilde vorig jaar namelijk nog van hem af. Hoe de vlag er qua onderlinge sfeer momenteel bij hangt, is niet duidelijk.