Nieuws

Heitinga blijft Ajax dankbaar: 'Ajax blijft een speciale plek in mijn hart hebben'

Heitinga blijft Ajax dankbaar: 'Ajax blijft een speciale plek in mijn hart hebben'

13-10-2023 15:23 Laatste update: 15:35

John Heitinga is Ajax na alles nog altijd dankbaar, zo vertelt hij in een interview met de clubkanalen van West Ham United. De voormalig trainer van de Amsterdammers is begin september begonnen aan een nieuwe uitdaging bij de club uit Londen.

Heitinga volgde in januari 2023 de ontslagen Alfred schreuder op bij het eerste elftal van de Amsterdamse club. Onder zijn leiding behaalde Ajax in het seizoen 2022/2023 de derde plek en de finale van de KNVB-beker. Heitinga hoopte op een definitieve aanstelling als hoofdtrainer, maar Ajax koos voor Maurice Steijn.

Het heeft in totaal zo’n drie maanden geduurd voordat Heitinga een nieuwe uitdaging vond. Deze vond hij bij West Ham United als assistent-trainer. "Ik ben verheugd hier te zijn," zei Heitinga in het interview met whufc.com. "Ik sta graag op het veld en werk graag met de jongens. Het is een geweldige kans. Toen ik met de baas (David Moyes, red.) sprak en hij me vroeg om deel uit te maken van zijn technische staf, wist ik dat dit iets bijzonders was."

Terugkijkend op zijn tijd bij Ajax, waar hij diverse jeugdteams trainde en interim-hoofdcoach was, benadrukte Heitinga het belang van zijn tijd bij de Nederlandse club. "Ajax blijft een speciale plek in mijn hart hebben. De ervaring die ik bij Ajax heb opgedaan, heeft me gevormd tot de coach die ik nu ben," besluit hij.

Als jonge speler doorliep Heitinga de jeugdopleiding van Ajax en bracht vervolgens zeven seizoenen door in het eerste elftal. Na zijn tijd bij Ajax zette de centrale verdediger zijn voetbalreis voort bij clubs als Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. In 2015 keerde hij terugkeerde naar zijn roots bij Ajax.