Nieuws

Feyenoord-talent met 'karakter' breekt door: 'Beetje bang dat het te snel gaat'

Feyenoord-talent met 'karakter' breekt door: 'Beetje bang dat het te snel gaat'

12-10-2023 16:37

Het gaat hard met de carrière van Leo Sauer en daar is ook vader en zaakwaarnemer Julius goed mee gestemd. Toch houdt Sauer senior een kleine slag om de arm wat betreft het Feyenoord-talent, zo blijkt uit een interview met Sportnet.

Sauer maakt vanaf afgelopen zomer deel uit van de selectie van Feyenoord. De Slowaak zit niet alleen maar op de bank in Rotterdam, maar kwam al tot vier invalbeurten in de Eredivisie en maakte ook nog eens zijn Champions League debuut.

"Het gaat snel, heel mooi", begint Julius Sauer tegenover het Slowaakse medium. De vader had veel verwacht, maar dat het zo snel zou gaan.. "Toen hij vorig jaar overstapte naar Feyenoord, hoopten we stiekem dat hij zich binnen drie à vier jaar zou kunnen opwerken naar het eerste elftal. Dat is hem nu binnen een jaar gelukt."

"Ik ben een beetje bang dat het te snel gaat", vervolgt Sauer senior licht vragend. "Maar tot nu toe gaat het heel goed met Leo. Zijn karakter helpt daarbij. Hij heeft een zekere nonchalance en legt zichzelf niet te veel druk op. Natuurlijk gebeurt er veel om hem heen, maar hij is introvert en dat maakt het gemakkelijker. Feyenoord is een goede club voor hem. Ze behoren tot de Europese elite en spelen in de Champions League", besluit hij.

Sauer is niet alleen doorgebroken in het eerste van Feyenoord, maar ook bij het nationale elftal. Samen met David Hancko maakt hij onderdeel uit van de selectie van het grote Slowakije.