Nieuws

Van Bronckhorst woest na Old Firm-debacle: 'Het was een puinhoop'

Van Bronckhorst woest na Old Firm-debacle: 'Het was een puinhoop'

03-02-2022 09:33

Giovanni van Bronckhorst kan zijn woede na zijn eerste Old Firm niet verkroppen. De Nederlander zag hoe zijn ploeg Rangers FC in de eerste helft werd weggespeeld door aartsrivaal Celtic en dat doet pijn bij de manager.

"Dit is heel teleurstellend. Het leek wel of we er helemaal niet klaar voor waren. Alsof het voor alle spelers hun eerste Old Firm was", vertelt hij na afloop tegen Sky Sports. "Zoals we de eerste helft op het veld stonden, dat was echt slecht. En hoe we de goals weggeven... Het was een puinhoop, ik kan het niet anders zeggen. Niet meelopen met je directe tegenstander, niet de strijd aangaan. Het was ongelooflijk."

Van Bronckhorst is aangeslagen door de harde nederlaag. De voormalig succestrainer van Feyenoord ziet Celtic over zijn ploeg heenklimmen op de ranglijst. "Ik had dit niet zien aankomen, maar vanaf het eerste fluitsignaal stonden we te wachten tot de eerste tegentreffer viel. We stopten bij de eerste goal zelfs tot de scheidsrechter zou affluiten, maar dat deed hij niet. Dat vond ik echt onbegrijpelijk om te zien."

"We verdienden het om 3-0 achter te staan bij rust", aldus Van Bronckhorst, die stelt dat de titelrace nog niet gestreden is. "Dit komt hard aan, maar deze wedstrijden beslissen het kampioenschap niet."