Nieuws

Pavlidis nadert Cruijff, deze spelers scoorden de meeste Eredivisie-duels op rij

Pavlidis nadert Cruijff, deze spelers scoorden de meeste Eredivisie-duels op rij

22 oktober - 08:03 Laatste update: 08:32

Vangelis Pavlidis staat dit seizoen na negen Eredivisiewedstrijden op dertien doelpunten. De Griek wist in ieder duel te scoren en kan zo maar eens een record gaan vestigen. Voetbalnieuws zocht uit welke spelers de meeste Eredivisie-duels op rij scoorden.

Johan Cruijff, 14 wedstrijden op rij

Cruijff is één van de weinige namen die geen uitleg nodig heeft. De Amsterdammer maakte furore bij Ajax, speelde bij FC Barcelona en is een icoon van het voetbal. In het seizoen 1966/67 scoorde Cruijff maar liefst veertien Eredivisiewedstrijden op rij en daarmee staat hij op eenzame hoogte in dit rijtje. In dat jaar werd Ajax overigens kampioen en scoorde Cruijff 33 keer.

Vangalis Pavlidis, 9 wedstrijden op rij

De Eredivisie is pas negen speelrondes onderweg, maar Pavlidis weet van geen ophouden. Na een hattrick tegen SC Heerenveen staat het totaal in negen potten nu dus op dertien. De komende twee weken speelt AZ tegen NEC en Excelsior, maar daarna wacht een uitwedstrijd tegen Feyenoord. In Europa gaat het minder voor de wind dan in de Eredivisie. Na zes Europese potten staat zijn totaal pas op één.

Pétur Pétursson en Alfred Finnbogason, 8 wedstrijden op rij

Zoals te zien valt, heeft Pavlidis momenteel de tweede plaats al te pakken. De Griek laat daarmee voormalig Feyenoorder Pétursson en Finnbogason al achter zich. Pétursson speelde tussen 1978 en 1981 voor de Rotterdammers en de Ijslandse aanvaller presteerde het in 1979/80 om acht wedstrijden op rij te scoren en in dat seizoen vond hij 23 maal het net.

Finnbogason is een speler waar bij de meeste wel een belletje gaat rinkelen. De aanvaller, eveneens uit Ijsland, speelde jaren bij SC Heerenveen. In het seizoen 2013/14 begon Finnbogason ijzersterk aan het seizoen en scoorde hij elfmaal in zijn eerste acht wedstrijden. Kleine kanttekening, de aanvaller was tussendoor één wedstrijd afwezig met een bovenbeenblessure. In totaal scoorde de aanvaller dat jaar maar liefst 31 keer en waren er maar acht wedstrijden waarin hij het net niet vond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!