Nieuws

Wiegman vol verbazing: 'Iedereen in het stadion zag dat het buitenspel was'

Wiegman vol verbazing: 'Iedereen in het stadion zag dat het buitenspel was'

27-09-2023 07:20

De Oranje Leeuwinnen wonnen dinsdag knap het Nations League-duel met de Engelse vrouwen, maar bondscoach Sarina Wiegman is verbolgen over de late tegentreffer die zij incasseerde. Wiegman baalt dat er geen VAR aanwezig was om buitenspel te constateren bij de treffer van Nederland.

Wiegman sprak na afloop over de nederlaag die in extremis werd geleden. "Iedereen in het stadion zag dat het buitenspel was, maar er werd niet gevlagd. Dat vind ik onbegrijpelijk, dit moet je gewoon zien. Daar ben ik meer gefrustreerd over dan over het ontbreken van een VAR", meent Wiegman, die op het WK nog finalist was met The Three Lionesses.

De bondscoach vindt het onbegrijpelijk dat de VAR niet elke keer wordt ingezet. "De ene keer wel een VAR en de andere keer niet, dat vind ik vreemd. We hebben de technische hulpmiddelen, gebruik ze dan ook in de Nations League."

Andries Jonker, de bondscoach van Nederland, begrijpt dat Wiegman niet blij is. "Voor dit soort gevallen is de VAR prima natuurlijk. Ik kan me de frustratie van Sarina goed voorstellen. Dat had ik zelf ook gehad als ik in haar schoenen had gestaan."