Reactie

Gorter tevreden: 'Ajax heeft met Steijn een geweldige trainer in huis gehaald'

Gorter tevreden: 'Ajax heeft met Steijn een geweldige trainer in huis gehaald'

23-09-2023 07:42
6

Ajax-doelman Jay Gorter is tot dusver zeer tevreden over de samenwerking met Maurice Steijn. Beide heren maken deel uit van het nieuwe Ajax, dat tot dusver nog niet presteert zoals men van de Amsterdammers mag verwachten. Desondanks denkt Gorter dat Ajax met Steijn op het juiste spoor zit.

"Met Maurice Steijn heeft Ajax een geweldige trainer in huis gehaald", zo vertelde Gorter tegenover Voetbal International. "En nee, ik zeg dit absoluut niet omdat ik nu speel en hij mij het vertrouwen geeft. Want toen ik in het begin van het seizoen op de bank zat, had ik exact dezelfde mening. Steijn is heel duidelijk in wat hij wil en brengt dit met de rest van de staf ook over op ons."

Dat Gorter en Steijn het in de voorbereiding weleens verbaal met elkaar aan de stok kregen, zegt volgens hem niet zo gek veel. "Serieus, dat waardeer ik zo in deze trainer. Hij draait nergens om heen, zegt gewoon hoe het is. Een we zijn inderdaad al wel een paar keer gebotst tijdens trainingen. Als de bal rolt tijdens een partijspel ben ik gewoon bloedfanatiek, en hij ook. Als ik dan iets vind, als een bal over de lijn is of buitenspel ofzo, dan roep ik dat. Dan laat ik me horen, maar de trainer bepaalt natuurlijk. Als ik dan na de training met de trainer praat, begrijpen we elkaar ook. Dat schept gewoon een band. We kunnen fel zijn tegen elkaar, maar mijn waardering is groot."

Gorter zet zijn woorden kracht bij in De Telegraaf. Hij vergelijkt Steijn met zijn vorige trainer; Alfred Schreuder. "Bij Steijn voel ik het vertrouwen dat ik bij Schreuder mistte. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij niet zo maar voor me heeft gekozen en me niet snel zal laten vallen. Maar natuurlijk moet ik presteren. Ik voel echt de eerste keeper van Ajax, zeker. Van De Klassieker wil ik echt gaan genieten."