Nieuws

Gravenberch maakt sterke indruk op Klopp: 'Lange tijd de beste van het veld'

Gravenberch maakt sterke indruk op Klopp: 'Lange tijd de beste van het veld'

22-09-2023 08:11

Jürgen Klopp is te spreken over het basisdebuut van Ryan Gravenberch. De Nederlander mocht starten in het Europa League-duel met LASK Linz en wist voor een assist te zorgen. 

Liverpool won het uitduel uiteindelijk met 1-3, maar kwam aanvankelijk wel op achterstand. Gravenberch gaf Luis Díaz in de tweede helft een assist en daarmee had Liverpool de voorsprong te pakken. Klopp is na afloop lovend over Gravenberch, die na ruim een uur het veld verliet. "Hij heeft het erg goed gedaan. Hij was lange tijd de beste speler op het veld, maar je zag de frustratie in de eerste helft wel toenemen. Maar hij bleef in de wedstrijd en had een aantal goede momenten."

Gravenberch leek met een lichte blessure het veld te verlaten, maar volgens Klopp valt dat mee. "Het is ook niet gek, volgens mij was het zijn eerste basisplaats in tijden", besluit Klopp. Gravenberch verruilde Bayern Müchen deze zomer voor Liverpool en lijkt serieus in de plannen van Klopp voor te komen. The Reds legden veertig miljoen euro neer voor de Nederlander.