Nieuws

'Ajax heeft echt een geweldige trainer in huis gehaald met Maurice Steijn'

'Ajax heeft echt een geweldige trainer in huis gehaald met Maurice Steijn'

20-09-2023 12:57
1

Jay Gorter is voorlopig de eerste doelman in Amsterdam, na de blessure van Gerónimo Rulli. De selectie is rond en er zijn veel nieuwe spelers bijgekomen. De doelman van Ajax ziet veel veranderingen binnen de club, maar hoopt dat er snel een nieuwe succesploeg komt.

De 23-jarige Amsterdammer werd vorig seizoen nog een periode verhuurd aan het Schotse Aberdeen, maar sinds hij terug is veranderde er een hoop bij de club. Er is een nieuwe directie, trainersstaf en er zijn veel spelers binnengehaald. Gorter is in ieder geval blij met de nieuwe trainer. "Met Maurice Steijn heeft Ajax een geweldige trainer in huis gehaald. En nee, ik zeg dit absoluut niet omdat ik nu speel en hij mij het vertrouwen geeft. Want toen ik in het begin van het seizoen op de bank zat, had ik exact dezelfde mening", vertelt Gorter aan Voetbal International.

"Steijn is heel duidelijk in wat hij wil en brengt dit met de rest van de staf ook over op ons. Alleen er is zo veel nieuw bij Ajax, veel spelers zijn pas net aan hun eerste trainingen en wedstrijden bezig bij ons, dus zij moeten zijn visie ook nog eigen maken. Hopelijk gaat dat snel en gaan we bouwen aan een nieuwe succesvolle ploeg."

Gorter is de komende maanden eerste doelman, maar dat kan zomaar veranderen als Rulli weer fit is. Toch vertrouwt Gorter op Steijn. "We kunnen fel zijn tegen elkaar, maar mijn waardering is groot. En andersom voel ik ook dat deze trainer het voor mij opneemt. Hij gaat zijn eigen weg en kiest de spelers die hij het beste vindt."