Nieuws

Steijn junior gunt vader succes bij Ajax, maar wil zondag gewoon punten pakken

Steijn junior gunt vader succes bij Ajax, maar wil zondag gewoon punten pakken

15 september - 08:19

Sem Steijn kijkt reikhalzend uit naar de kraker tussen FC Twente en Ajax. Vader Maurice is sinds deze zomer namelijk de hoofdtrainer van de Amsterdammers. Sem gunt zijn vader alle succes bij Ajax, maar wil komende zondag wel punten pakken ten koste van de ploeg van Maurice. 

"Het is iets moeilijker, omdat het vorig jaar heel goed met hem ging bij Sparta", zegt Sem Steijn in het Algemeen Dagblad. "Mijn motivatie zal er niet minder om zijn, maar ik had hem nu ook liever na een betere reeks getroffen."

De middenvelder van FC Twente hoopt dat zijn vader het goed gaat doen als trainer van Ajax. "Maar deze wedstrijd is een ander verhaal. Wij willen de punten in Enschede houden. Dan moet hij daarna maar alles winnen."

Steijn junior is ambitieus in aanloop naar het duel met de ploeg van zijn vader. "Wij zitten in een lekkere fase. Daar draait het minder. We zijn op dit moment niet minder dan Ajax." FC Twente won vorig seizoen op de laatste speeldag met 3-1 van de Amsterdammers.

Steijn is benieuwd of Ajax genoeg kwaliteit heeft om mee te doen om de titel. "De nieuwe spelers zijn zo laat gehaald. Eigenlijk begint de voorbereiding daar nu pas." FC Twente is volgens hem nog altijd in ontwikkeling.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s