Nieuws

Overmars zorgt voor verbazing: 'Royal Antwerp niet klaar voor de Champions League'

Overmars zorgt voor verbazing: 'Royal Antwerp niet klaar voor de Champions League'

23-08-2023 22:44

Marc Overmars denkt niet dat zijn club Royal Antwerp FC klaar is voor de Champions League. De regerend Belgisch landskampioen is dichtbij de groepsfase van het miljardenbal.

In de play-offs deed Royal Antwerp goede zaken door het heenduel met 1-0 te winnen van AEK Athene. Overmars is echter niet van mening dat zijn club klaar is voor de Champions League. "Dit worden heel belangrijke wedstrijden, dat weet iedereen", wordt de technisch directeur geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Gelukkig zijn we sowieso al zeker van de Europa League-groepsfase. Maar de Champions League halen zou natuurlijk heel mooi zijn", vervolgt Overmars. "Als je me eerlijk vraagt of we er klaar voor zijn: dat niet. Volgens mij zijn we nog niet op het niveau om een rol van betekenis te spelen in de Champions League. Maar welkom zou het wel zijn."

Vooral financieel gezien zou plaatsing voor de groepsfase welkom zijn. "Het geld van de Champions League kan helpen om mijn werk te doen, zoveel is zeker. Ik denk dat er deze week wel nog iets zal gebeuren bij ons. Al moeten we wel creatief zijn, want het budget is beperkt", besluit Overmars.