Exclusive

Wie is Leo Sauer, het grote Slowaakse talent van Feyenoord?

Wie is Leo Sauer, het grote Slowaakse talent van Feyenoord?

23 augustus - 20:40 Laatste update: 20:44
1

Leo Sauer beleeft momenteel zijn doorbraak in de hoofdmacht van Feyenoord. De 17-jarige Slowaak redde in blessuretijd een punt in de stadsderby tegen Sparta, door in de slotfase knap toe te slaan. Wie is dit jonge talent eigenlijk precies? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

Sauer werd geboren op 16 december 2005 en groeide op in het Slowaakse Bratislava. Via de jeugdopleiding van Slovan Bratislava belandde hij bij MŠK Žilina, dat hij in 2022 achterliet voor Feyenoord. Het afgelopen seizoen kwam de pas 17-jarige Sauer uit voor het Onder 21-elftal van Feyenoord en daar maakte de aanvaller een grote indruk. 

Overstap van Slowakije naar Rotterdam

Sauer staat in Slowakije bekend als groot talent en werd door Feyenoord ontdekt toen hij in 2022 meedeed aan het EK-kwalificatietoernooi met Slowakije Onder-17. Dat toernooi werd in Nederland gehouden. Uitgerekend tegen Oranje Onder-17 wist Sauer het net te vinden namens de Slowaakse nationale ploeg. Feyenoord raakte overtuigd van de kwaliteiten van de aanvaller en polste bij zijn management. Naar verluidt deed het Duitse SC Freiburg een serieuze poging om Sauer in te lijven, maar won Feyenoord de strijd om de handtekening van het talent.

Droomdebuut voor Feyenoord

De voorbereiding op het seizoen 2023/24 draaide Sauer mee met de hoofdmacht van Feyenoord. Trainer Arne Slot raakte gecharmeerd van de rappe buitenspeler en liet hem in de stadsderby tegen Sparta debuteren. Met Sauer binnen de lijnen kwam Feyenoord terug van een 2-0 achtertstand en nam het uiteindelijk een punt mee naar Rotterdam-Zuid. Sauer maakte in de blessuretijd de gelijkmaker voor de Stadionclub.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s