PSV toont veerkracht op Ibrox en speelt gelijk tegen Rangers FC

22-08-2023 22:55

PSV heeft het heenduel in de play-offs van de Champions League gelijkgespeeld. Op bezoek bij Rangers FC kwam de ploeg van Peter Bosz niet verder dan 2-2. Ibrahim Sangaré en Luuk de Jong namen de Eindhovense treffers voor hun rekening.

PSV-aanwinst Sergiño Dest werd dinsdag direct voor de leeuwen gegooid door Bosz, hij verscheen aan de aftrap op Ibrox. Smaakmaker Noa Lang keerde terug in de basisopstelling voor de belangrijke wedstrijd. Het duel in Glasgow kwam moeizaam op gang. Beide ploegen waren zoekende en grote kansen bleven uit in de openingsfase. Het was Johan Bakayoko die enkele schietkansen had in de loop van de eerste helft, maar de Belg kon Rangers-doelman Jack Butland niet verschalken.

Op slag van rust ging het mis voor PSV. Sangaré maakte een fout in de opbouw, waarna aanvaller Abdallah Sima de bal op prachtige wijze tegen de touwen schoot. De Eindhovenaren gingen hierdoor rusten met een 1-0 achterstand op Ibrox.

In het tweede bedrijf ging PSV op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele speldenprikjes kwam PSV in minuut 61 dan eindelijk langszij via Sangaré. De Ivoriaanse middenvelder schoot de 1-1 tegen de touwen na een heerlijk overstapje van Ismael Saibari.

PSV probeerde in het restant van de tweede helft nog door te drukken, maar zag Rangers in de 76e minuut via Rabbi Matondo weer op voorsprong komen. De thuisploeg kon niet lang genieten van deze voorsprong, want vier minuten later kopte De Jong PSV op gelijke hoogte: 2-2. Dit bleek de eindstand te zijn, waardoor de return volgende week woensdag in Eindhoven allesbeslissend is.