Nieuws

Dest geeft tekst en uitleg: 'PSV was elke dag met me bezig, gaf een goed gevoel'

Dest geeft tekst en uitleg: 'PSV was elke dag met me bezig, gaf een goed gevoel'

21-08-2023 09:03 Laatste update: 09:39

Sergino Dest heeft zijn handtekening officiële gezet onder een contract bij PSV. De Amerikaan wordt voor één seizoen gehuurd en geeft een inkijkje in zijn transfer.

 Dest komt over van FC Barcelona. De Amerikaanse international zat op een dood spoor in Spanje en hoopt in Nederland zijn carrière nieuw leven in te blazen. "PSV was elke dag met me bezig en dat gaf me een goed gevoel", vertelt Dest op de clubsite van PSV. "Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Bosz enorm bij me past. Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk ook een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut."

Ook technisch directeur Earnest Stewart is dolblij met de volgende Amerikaan die zich meldt bij PSV. "Als een speler heel graag wil, dan geeft dat een extra goed gevoel. Het is een zeer vaardige verdediger die met zijn creativiteit en explosiviteit ook aanvallend kan bijdragen." Ook heeft Stewart goed nieuws in voorbereiding op het tweeluik met Rangers FC. "Hij heeft de hele voorbereiding bij FC Barcelona meegedraaid, dus hij is fit."