Nieuws

PSV krijgt herkansing tegen Rangers in play-offs Champions League

PSV krijgt herkansing tegen Rangers in play-offs Champions League

15-08-2023 22:42 Laatste update: 23:53

PSV neemt het in de play-offs van de Champions League opnieuw op tegen Rangers FC. De Schotse club plaatste zich ten koste van Servette FC voor de laatste voorronde. De ploeg van Peter Bosz schakelde Sturm Graz uit in de derde voorronde.

Vorig seizoen troffen PSV en Rangers elkaar ook al in de play-offs van het miljardenbal. Toen bleken de Schotten over twee duels te sterk, waardoor PSV vervolgens in de Europa League belandde.

Nu krijgt PSV een jaar later een uitgelezen kans op revanche tegen de ploeg van onder anderen oud-Feyenoorders Danilo en Cyriel Dessers. De Eindhovenaren plaatsten zich overtuigend voor de play-offs door twee keer ruim van Sturm Graz te winnen.

Rangers had in de voorrondes weinig moeite met Servette FC. Tegen deze club werd het dinsdag nog wel even spannend. Rangers kwam in Zwitserland op een 1-0 achterstand, maar sleepte alsnog een 1-1 uit het vuur.

De heenwedstrijd tussen PSV en Rangers wordt op 22 of 23 augustus gespeeld. De return volgt een week later, op 29 of 30 augustus. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.