Breaking news

'Grote zorgen bij Arsenal: Timber maandenlang aan de kant door knieblessure'

'Grote zorgen bij Arsenal: Timber maandenlang aan de kant door knieblessure'

14-08-2023 18:14 Laatste update: 18:14
1

Jurriën Timber is mogelijk maandenlang uit de roulatie bij Arsenal. De verdediger moest geblesseerd de strijd staken bij zijn Premier League-debuut tegen Nottingham Forest (2-1).

Bij zijn eerste thuisduel in de Premier League zette Timber een felle charge in, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Door die tackle moest Timber geblesseerd het veld verlaten. Nog even probeerde de oud-Ajacied het, maar nadat hij zich verstapte was het duidelijk: de verdediger kon niet verder.

Volgens The Daily Mail heeft Timber de afgelopen uren de nodige tests en scans ondergaan, maar een heldere diagnose is er nog niet. Wel zouden de Londenaren 'major concerns' hebben na het zien van de resultaten. Er zou mogelijk sprake zijn van schade aan zijn kniebanden. Dat zou betekenen dat Timber maandenlang niet in actie kan komen.

Arsenal na Timber deze zomer voor minimaal veertig miljoen over van Ajax. Bij zijn debuut voor The Gunners in de Community Shield tegen Manchester City werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Update: Ook Voetbal International en De Telegraaf melden dat Timber maandenlang uit de roulatie ligt. De verwachting is dat de verdediger dit kalenderjaar niet meer in actie komt.