Breaking news

'Leipzig dicht bij Fransman, Geertruida-deal met Feyenoord staat op instorten'

'Leipzig dicht bij Fransman, Geertruida-deal met Feyenoord staat op instorten'

09-08-2023 13:49 Laatste update: 14:01
4

De transfersoap rondom Lutsharel Geertruida duurt nog altijd voort en staat wellicht zelfs op klappen. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat RB Leipzig doorpakt voor Castello Lukeba en daardoor de Nederlandse verdediger links laten liggen.

De transferexpert meldt dat Die Roten Bullen in de laatste fase zitten wat de gesprekken met Lukeba betreft. De komst van de Fransman zou betekenen dat Leipzig zich terugtrekt in de strijd om Geertruida, die al wekenlang wacht tot Feyenoord een akkoord met de Duitse topclub bereikt. 

Geertruida werd woensdag al gespot op het trainingscomplex van Feyenoord en traint in de tussentijd mee met de reserves. De verdediger, die het afgelopen seizoen werd beloond met een plek in het Nederlands elftal, zou voor een recordbedrag uit Rotterdam moeten vertrekken.

De Nederlander startte het afgelopen seizoen als rechtsback voor Feyenoord, maar werd halverwege de campagne als centrale verdediger gebruikt door het wegvallen van Gernot Trauner. Geertruida vervulde die rol met verve en werd mede door zijn multi-inzetbaarheid opgeroepen voor het Nederlands elftal.