Transfernieuws

'Rulli kan droomtransfer maken: Ajax-goalie staat op het lijstje van Bayern'

'Rulli kan droomtransfer maken: Ajax-goalie staat op het lijstje van Bayern'

07-08-2023 19:22 Laatste update: 23:58
3

Gerónimo Rulli staat hoog op het lijstje van Bayern München. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport maandagavond. De Argentijnse doelman van Ajax kan in de Allianz Arena de opvolger worden van Yann Sommer, mocht de Zwitser binnenkort vertrekken.

Sommer wordt immers nog altijd in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Internazionale, de club die André Onana afgelopen periode verkocht aan Manchester United en dus altijd nog zoekende is naar een doelman. Bayern sorteert daar al op voor en heeft naar verluidt naast Rulli ook David de Gea en Yassine Bounou op het oog. De 37-jarige Manuel Neuer is nog altijd herstellende van een beenbreuk.

Een eventuele transfer van Rulli komt niet geheel uit de lucht vallen, omdat zijn langere verblijf al de gehele zomer niet zeker is. De sluitpost zich niet op zijn gemak voelen in Amsterdam en heimwee hebben naar Villarreal. In de voorbereiding liet hij tot dusver een zeer wisselvallige indruk achter.

Rulli speelt sinds afgelopen winter voor Ajax, dat hem destijds voor 8 miljoen euro over nam van de Spanjaarden. In 25 officiële wedstrijden in het roodwit hield hij tienmaal de nul. Trainer Maurice Steijn zag met Dusan Tadic, Jurriën Timber, Calvin Bassey en Edson Álvarez deze zomer al vier andere basiskrachten vertrekken.