Nieuws

'Ajax polste Rijkaard voor een 'ceremoniële' functie in het clubbestuur'

'Ajax polste Rijkaard voor een 'ceremoniële' functie in het clubbestuur'

03-08-2023 11:51 Laatste update: 11:56

Ajax heeft Frank Rijkaard benaderd voor een functie in het clubbestuur, meldt het Algemeen Dagblad. In Amsterdam zouden ze een 'ceremoniële rol' voor hem weggelegd zien.

Volgens de krant had de raad van commissarissen een duidelijk doel voor ogen. Uiterlijk begin augustus moest er door het vertrek van Edwin van der Sar een nieuwe algemeen directeur worden aangesteld, die is gevonden in de naam van Alex Kroes. Eén van de pijlers voor functies binnen Ajax is het zogeheten 'Ajax-dna' en daarom werd ook Rijkaard benaderd.

Rijkaard werd voor een andere rol in het bestuur aangedragen. De voormalig Oranje-international zou in beeld zijn geweest om een 'ceremoniële rol' te gaan bekleden. Hoe Rijkaard hier zelf in staat is onbekend, maar aannemelijk is dat hij deze functie heeft afgewezen omdat het AD hier verder geen melding van maakt.

Van Rijkaard is bekend dat hij zich al langere tijd afzijdig houdt van de voetbalwereld. De voormalig verdediger stopte in 2013 met zijn laatste functie in het voetbal. Hij was toen de bondscoach van Saudi-Arabië.