Reactie

Steijn 'ziek' van oefennederlaag: 'Maak me zorgen over hoe we de goals weggeven'

Steijn 'ziek' van oefennederlaag: 'Maak me zorgen over hoe we de goals weggeven'

29-07-2023 18:13

Maurice Steijn is ziek van de nederlaag die Ajax zaterdagmiddag leed in het oefenduel met FC Augsburg. De kersverse coach van de Amsterdammers zag hoe zijn ploeg in fases domineerde tegen de Bundesliga-club, maar de kansen niet afmaakte en zelf te makkelijk tegengoals incasseerde. Het werd uiteindelijk 3-1.

Steijn vertelt voor de camera’s van de clubmedia dat het daarom niet de wedstrijd was waar hij vooraf op hoopte. "Niet qua uitslag, maar ik vind wel dat we na het pittige trainingskamp dat we hebben gehad, ons redelijk hebben laten zien vandaag." Hij zag hoe zijn ploeg veel meer kansen creëerde en ook meer balbezit had. "Alleen ja, het is natuurlijk wel een spel van doelpunten maken en niet de doelpunten weggeven. We geven in mijn optiek zomaar drie doelpunten weg en je maakt er maar één. Dus ja, dan krijg je zo’n wedstrijd."

En dat stuit Steijn tegen de borst. "Het is vergelijkbaar met vorige week tegen Anderlecht", zo legt hij uit. "Daar hebben we ook zulke kansen gecreëerd. Als je die niet maakt, dan hoop je dat het dadelijk in de competitie weer beter gaat. Maar ja, je maakt je ook zorgen natuurlijk waarom je zo makkelijk de goals weggeeft. Er is in alle drie de situaties niets aan de hand en we hadden eigenlijk al dik voor moeten staan."

Ajax speelt volgende week zondag nog een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Een week later begint de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.