Reactie

Stengs reageert op Feyenoord-transfer: 'Altijd contact gehouden met Arne'

Stengs reageert op Feyenoord-transfer: 'Altijd contact gehouden met Arne'

26-07-2023 15:12 Laatste update: 15:12

Calvin Stengs heeft gereageerd op zijn transfer van OGC Nice naar Feyenoord. De Rotterdammers maakten woensdagmiddag de komst van de 24-jarige spelmaker bekend. Stengs tekent een contract tot medio 2027 in De Kuip.

"Het voelt goed om het Feyenoord-shirt te dragen", zo vertelt Stengs in gesprek met de clubmedia. Hij werd komend seizoen nog door de Fransen verhuurd aan Royal Antwerp. Die club leek hem definitief vast te gaan leggen, maar Feyenoord 'kaapte' de deal. Zodoende wordt hij herenigd met Arne Slot, de coach onder wie hij bij AZ zijn grote doorbraak beleefde.

"Ik heb altijd contact gehouden met Arne door de jaren heen", zo vervolgt hij. "Uiteindelijk is het afgelopen week heel snel gegaan. Ik heb hem weer gesproken over dat ze interesse hadden om me naar Feyenoord te halen. En daar zijn we dan." Wat volgens hem de voornaamste redenen waren om voor Feyenoord te kiezen? "Feyenoord is natuurlijk afgelopen seizoen kampioen geworden en speelt direct Champions League-voetbal. Ik ben net vader geworden en nu dichter bij huis, dus voor mij was het geen moeilijke keuze." 

Zoals gezegd is de band tussen Slot en Stengs sterk. "Op tactisch en voetballend gebied maakt hij spelers gewoon beter. Ik denk dat je dat in de afgelopen jaren ook ziet bij Feyenoord. Ik hoop dat dat bij mij ook zeker weer omhoog kan gaan. Ik ken zijn speelstijl, dus ik denk niet dat het lang hoeft te duren voor ik me kan aanpassen." Stengs' creativiteit en assists zijn volgens hem de belangrijkste punten die hij aan Feyenoord kan toevoegen. "Maar ik denk ook in het stukje arbeid leveren waar ik goede stappen in heb gezet afgelopen seizoen bij Antwerp."

Stengs speelde in 2021 voor het laatst in de Eredivisie. In dat jaar nam Nice hem over van AZ. Na één seizoen in Zuid-Frankrijk werd hij verhuurd aan Antwerp, waar hij vorig seizoen landskampioen van België werd.

Feyenoord begint het seizoen volgende week vrijdag met de finale om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Een week later staat de eerste Eredivisiewedstrijd op het programma, thuis tegen Fortuna Sittard.