Nieuws

Ajax krijgt felle kritiek om interesse Spertsyan: Sponsort zo indirect de oorlog

Ajax krijgt felle kritiek om interesse Spertsyan: "Sponsort zo indirect de oorlog"

26-07-2023 07:39 Laatste update: 07:47
5

Ajax krijgt veel kritiek op de poging om Eduard Spertsyan over te nemen van het Russische FC Krasnodar. Oud-voetballer Evgeniy Levchenko noemt het als Oekraïner "onbegrijpelijk en hoogst onwenselijk".

"Als Ajax Spertsyan koopt, sponsort het indirect de oorlog. Iedereen die geld naar Rusland overmaakt, participeert in de oorlog", stelt Levchenko in De Telegraaf. Ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is zeer kritisch over de interesse van Ajax.

"Deze transfer is hoogst onwenselijk. Ajax overweegt op vrijwillige basis deze speler te halen. En om dat te doen moet er rechtstreeks met een Russische club worden onderhandeld én geld aan Russen worden betaald", aldus de VEB. De belangenvereniging denkt bovendien dat een eventuele transfer van Spertsyan in strijd is met de sancties tegen Rusland.

Vorig jaar probeerde Ajax nog tevergeefs Lisandro Magallan te verkopen aan een Russische club. De Amsterdammers kregen toen al een brief van het ministerie van Buitenlandse Zaken met de waarschuwing zich aan de sancties te houden.