Nieuws

FC Twente wint opnieuw oefenduel: Eredivisiepromovendus onderuit in besloten duel

FC Twente wint opnieuw oefenduel: Eredivisiepromovendus onderuit in besloten duel

19-07-2023 16:45

FC Twente heeft woensdag een oefenwedstrijd achter gesloten deuren gewonnen van PEC Zwolle. In Hattem werd het 3-2 voor de ploeg van trainer Joseph Oosting, meldt de Tubantia.

FC Twente was voor rust heer en meester tegen de promovendus uit Zwolle. Sem Steijn was met twee treffers de uitblinker bij de Tukkers. Bij rust stond het 3-1 voor de ploeg uit Enschede.

Zowel de ploeg van Oosting als die van de kersverse Zwolse oefenmeester Johnny Jansen misten een aantal basisspelers in het besloten oefenduel. Bij Twente ontbrak onder meer doelman Mees Hilgers en Manfred Ugalde. Jeugdspeler Julian Mesbahi mocht deze middag starten.

In de tweede helft wisselde Oosting veelvuldig. FC Twente kreeg nog kansen op meer, maar alleen PEC wist in het laatste kwartier te scoren: 3-2.

Het is opnieuw een oefenwedstrijd die in het voordeel van de tukkers wordt beslist. Afgelopen zaterdag won de ploeg met maar liefst 7-1 van het Deense Odense BK. Twente lijkt goed wat zelfvertrouwen op te doen in aanloop naar het tweeluik tegen Hammarby in de kwalificaties van de Conference League.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Sampsted, Mesbahi, Smal; Kjölö, Sadilek, Rots, Steijn, Van Wolfswinkel, Vlap.