Breaking news

Emanuelson keert terug in Amsterdam als assistent-trainer Jong Ajax

Emanuelson keert terug in Amsterdam als assistent-trainer Jong Ajax

18-07-2023 10:47 Laatste update: 10:51

Urby Emanuelson keert terug bij Ajax, de club waar hij groot werd als speler. De oud-voetballer van de Amsterdammers wordt de assistent van Dave Vos bij Jong Ajax. Daarmee is de technische staf van Jong Ajax voor het komende seizoen compleet.

"Ik vind het heel erg leuk om terug te keren", reageert Emanuelson op de clubsite. "Als achtjarig jongetje liep ik al bij De Meer binnen en als je dan hoort dat Ajax interesse heeft, dan bloeien die oude herinneringen weer op. Ik ben hartstikke blij om terug te zijn. Binnen de staf van Jong Ajax wil ik mijn creativiteit overbrengen op de talenten, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb heel veel zin om mijn kennis te delen met de spelers."

Emanuelson tekent een contract tot medio 2025 dat per direct ingaat. De linkspoot doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2004 en 2011 in totaal 172 wedstrijden voor het eerste team. Nadat hij Amsterdam verliet, speelde hij voor verschillende clubs, waaronder AC Milan, Fulham, Hellas Verona en FC Utrecht. In de zomer van 2022 werd Emanuelson toegevoegd aan de staf van FC Utrecht als assistent-trainer. In het afgelopen seizoen maakte hij ook deel uit van de selectie van de Ajax Amateurs.

Emanuelson wordt benoemd tot tweede assistent bij Jong Ajax, naast de al eerder aangestelde Yuri Rose. Hiermee is de technische staf van Jong Ajax voor het aankomende seizoen volledig.