Nieuws

Fikse kritiek op Mislintat en Ajax na vertrek Tadic: 'Dat is het meest pijnlijke'

Fikse kritiek op Mislintat en Ajax na vertrek Tadic: 'Dat is het meest pijnlijke'

18-07-2023 08:21
4

Dusan Tadic besloot bij Ajax te willen vertrekken nadat directeur voetbalzaken Sven Mislintat hem zijn plannen voor komend seizoen voorlegde. Dat weet Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf.

Het vertrek van Tadic wordt in de voetbalpodcast Kick-Off bestempeld als 'een heel grote nederlaag'. "Ze hebben in de persoon van Sven Mislintat een 'data-Duitser' aangesteld en volgens mij heb je geen betere data gehad dan Tadic de afgelopen jaren", steekt Verweij van wal over de 'krankzinnige' statistieken van Tadic. "En dan laat je zo'n speler gaan."

"De ambities van Tadic, die een absolute winnaar is, komen niet meer overeen met die van Ajax", vervolgt Verweij, die aangeeft dat de Serviër wilde vertrekken na het horen van de plannen van Mislintat. "Dat is het meest pijnlijke. Er is inzage gegeven in welke spelers ze wilden halen. Toen is Tadic tot de conclusie gekomen dat het weer een moeizaam jaar gaat worden. Hij vond het beter om te gaan vertrekken."

Ook had Ajax zich kunnen voorbereiden op de vertrekwens van Tadic. "Als je dan twijfel voelt en je weet dat Noa Lang in de markt is én een terugkeer naar de Eredivisie niet uitsluit, dan moet je gewoon Noa Lang kopen. Hij speelt nu in Eindhoven. Het is allemaal wel leuk om te wachten tot er geld binnen is, maar soms moet je vooruit investeren."

Na het vertrek van Tadic heeft Ajax nog de nodige linksbuitens. Steven Bergwijn lijkt de voornaamste kandidaat voor een basisplaats, maar ook Mohamed Daramy, Mika Godts en Amourricho van Axel Dongen dingen mee.