Transfernieuws

Kuyt adviseert Feyenoord-spelers: 'Ik verwacht enorme groei en veel mogelijkheden'

Kuyt adviseert Feyenoord-spelers: 'Ik verwacht enorme groei en veel mogelijkheden'

17-07-2023 13:55

Santiago Gimenez moet nog minimaal één jaar bij Feyenoord blijven. Die mening uit Dirk Kuyt in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. Volgens de Katwijker staat er nog een hoop moois te wachten in Rotterdam-Zuid.

Precies één jaar geleden streek Gimenez neer bij Feyenoord. De Mexicaan moest even wennen in Rotterdam, maar ontpopte zich in de tweede seizoenshelft tot absolute revelatie. "Je hebt altijd aanpassingstijd nodig, maar hij heeft zich eigenlijk heel snel aangepast en raakte niet in de war toen hij in het begin niet elke wedstrijd speelde", constateert Kuyt, die de leergierigheid van de Mexicaan benoemt. "Hij heeft heel goed geluisterd naar Arne Slot: 'Hé, wat verwacht de trainer van mij?' In balbezit weten spelers meestal wel wat ze moeten doen, maar ook bij balverlies is hij heel belangrijk geworden voor het team."

Gimenez is niet de enige speler van Feyenoord die er goed opstaat bij de Europese top. Zo worden ook Lutsharel Geertruida en David Hankco in verband gebracht met uitgaande transfers. Kuyt heeft éénzelfde advies voor de spelers van de Stadionclub.

"Hij is ook een speler die net iets meer dan een halfjaar een vaste basisspeler is bij Feyenoord. Hij heeft zich ontzettend goed ontwikkeld, maar er is nog heel veel potentie bij Feyenoord. Zowel voor de speler als de club verwacht ik een enorme groei en veel meer mogelijkheden als ze op Champions League-niveau gaan acteren", klinkt het.

Hoe Gimenez zelf in het verhaal staat is bekend. De Mexicaan heeft al vaker benadrukt dat hij het naar zijn zin heeft in Rotterdam, maar dat niets zo onvoorspelbaar is als de voetballerij. Na zijn winnende goal voor Mexico in de finale van de Gold Cup tegen Panama pareerde hij vragen over zijn toekomst al door te stellen dat hij 'eerst even op vakantie wil gaan'.