Nieuws

Blind kijkt uit naar Spaans avontuur: 'Gezien dat ik nog op hoog niveau mee kan'

Blind kijkt uit naar Spaans avontuur: 'Gezien dat ik nog op hoog niveau mee kan'

09-07-2023 08:46

Daley Blind kijkt uit naar zijn avontuur bij FC Girona. De Nederlander had in de winter al de overstap kunnen maken van Ajax naar Spanje, maar toen Bayern München voorbij kwam, was de keuze simpel.

Blind werd afgelopen week gepresenteerd bij Girona. De 33-jarige verdediger koos daarmee voor een Spaans avontuur, maar had ook een flinke som geld kunnen gaan verdienen in de zandbak. "Er waren wel wat contacten in die regio, maar niet dat er een concreet bod op tafel lag", vertelt Blind tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik wilde ook niet lang wachten. Mijn ambitie is om zo lang mogelijk op een zo goed mogelijk niveau te blijven spelen. En laten we eerlijk zijn: in Spanje krijg je ook de geweldige leefomgeving erbij. Vanuit Girona rij je in vijftig minuutjes naar Barcelona."

De Nederlander is met zijn 33 jaar niet meer de jongste en kwam afgelopen half jaar in Duitsland slechts vijf keer in actie. Toch zag Blind op de trainingen dat hij nog altijd mee kan met de top. "Op die trainingen heb ik gezien dat ik nog op hoog niveau mee kan. Tuurlijk, een training is anders dan een wedstrijd, maar ook medespelers bij Bayern gaven me die bevestiging. Het helpt ook mee om nu te denken: oké, ik ga ervoor en kies op mijn 33ste nog voor een avontuur in een volgende topcompetitie."