Breaking news

Ajax en Barça vissen achter het net: Güler maakt overstap naar Real Madrid

Ajax en Barça vissen achter het net: Güler maakt overstap naar Real Madrid

06-07-2023 15:06 Laatste update: 15:29

Real Madrid heeft de strijd om Arda Güler gewonnen. De Madrilenen troeven daarmee onder meer FC Barcelona en naar verluidt ook Ajax af. 

Wekenlang werd Güler aan de gehele Europese top gelinkt. De achttienjarige Turkse middenvelder werd in eerste instantie nadrukkelijk met Ajax in verband gebracht, maar de Amsterdammers sloegen niet toe. Vervolgens kwamen zowel FC Barcelona als Real Madrid om de hoek kijken. Laatstgenoemde trekt nu aan het langste eind.

Güler tekent een contract voor zes seizoenen in de Spaanse hoofdstad. Real betaalt naar verluidt twintig miljoen euro voor de Turkse dribbelaar, die bij Fenerbahçe een afkoopsom van 17,5 miljoen euro in zijn contract had staan. De Turkse tiener ligt tot 2029 vast bij de Madrilenen.

Het aankoopbeleid van Real is drastisch veranderd in vergelijking met vroeger. Voorheen werd de ene na de andere Galactico naar Madrid gehaald. Nu focussen de Madrilenen zich op aanstormend talent. De eerdere komst van Vinícius Júnior (22), Rodrygo (22), Eduardo Camavinga (20), Aurélien Tchouameni (23) en Jude Bellingham (20) zijn hier voorbeelden van.