Nieuws

Nieuwe trainersklus voor Pirlo: coach wil gevallen reus weer naar Serie A leiden

Nieuwe trainersklus voor Pirlo: coach wil gevallen reus weer naar Serie A leiden

27-06-2023 21:00

Andrea Pirlo heeft een nieuwe trainersklus gevonden. De voormalige stylist op het Italiaanse middenveld gaat aan de slag bij Sampdoria, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A. De 44-jarige oefenmeester tekent een tweejarig contract in Genua.

Pirlo werd afgelopen maand nog ontslagen door Fatih Karagümrük, maar besluit niet om stil te gaan zitten. Sampdoria had in eerste instantie Fabio Grosso aan willen stellen, maar op het laatste moment besloot eigenaar Andrea Radrizzani om een ander selectielid van het WK 2006 te benaderen. Radrizzani, die ook eigenaar is van Leeds United, besloot bovendien om Sampdoria van de financiële ondergang te redden, waardoor het komend seizoen in ieder geval nog op het tweede niveau mag uitkomen.

Pirlo besloot in 2017 te stoppen met voetballen. Drie jaar later begon hij zijn carrière als coach, door aan de slag te gaan bij de beloften van Juventus. Daar werd hij al gauw hoofdtrainer van het eerste elftal. Via Turkije komt hij nu dus weer terecht bij een, inmiddels gevallen, Italiaanse grootmacht. Hij wordt woensdag officieel gepresenteerd.